Event Impressie Wellness Celebration dag 2

dec 4, 2023 | Nieuws

Liefde voor Jezelf

Heel de ziel eerst, dan zal heelheid van geest en lichaam volgen.

Op 22 oktober kwamen 55 mensen samen in het Eemklooster in Amersfoort voor healing en transformatie op alle niveaus: ziel, hart, geest en lichaam.

Bij binnenkomst hing er een sfeer van spanningsvolle verwachting. De deelnemers voelden aan dat dit geen doorsnee evenement zou gaan worden, maar een diep transformerende dag waar het hart en de ziel centraal zouden staan.

De dag werd geleid door zes leraren, ook wel Master Teachers genoemd. In hun gezamenlijke opening met Tao Song namen hun harmonieuze klanken de deelnemers liefdevol mee van het hoofd naar het hart. De energie in de zaal was meteen voelbaar anders. De reis was begonnen!


Sfeerimpressie

Vijf niveaus van Creatie

Dennis Chan beet de spits af met een onderricht over de vijf niveaus van creatie ofwel de universele wet van Shen Qi Jing. Hij legde uit hoe onze werkelijkheid gestalte krijgt vanuit de in ons opgeslagen informatieblauwdruk (de ziel) om vervolgens via ons (spirituele) hart, onze mind en onze energie tot uiting te komen in onze materie (ons lichaam en ons leven).

Het programma van de dag bood de deelnemers een ervaringsreis door deze niveaus heen, met als doel belemmerende informatie in ieder om te zetten in positieve informatie waardoor onze pijn, ziekten en uitdagingen kunnen veranderen.

Daarbij leerden we tijdens de verschillende sessies en oefeningen over de zes krachttechnieken

Lichaamskracht, Zielskracht, Geestkracht, Klankkracht, Ademkracht en Tao Kalligrafiekracht.

Liefde & Vergeving

Na de vijf niveaus van creatie leidden Karin Aartman en Harriet Bleijendaal de deelnemers in een meditatie naar het hart met de thema’s liefde en vergeving. De woorden ‘Liefde lost alle blokkades op’ en ‘Vergeving brengt innerlijke vrede en innerlijke vreugde’ werden een innerlijke ervaring waarbij verschillende mensen diep ontroerd waren.

Qi Gong

Na een heerlijke oefening met klank en drum door Irene Pool was onze energie versterkt en gingen we stevig gegrond verder met de Qi Gong oefeningen met Rechelle Tai. De doelgerichte rustige bewegingen wekten zo’n krachtige energiestroom in ons op dat het weldadige effect ervan vrijwel meteen voelbaar was. Meerdere deelnemers uiten hun verbazing over de kracht en diepgang van deze zo eenvoudig lijkende oefeningen.

Tao Hands

De ochtend werd afgesloten door alle zes leraren samen, deze keer met een andere weldadige kracht, met hun Tao Handen. Uitgelegd werd dat iedereen deze helende kracht kan ontvangen via het Tao Hands trainingsprogramma.

Tao Kalligrafie

Tao kalligrafie kwam meerdere keren aan bod. Dennis en Hetty schreven er een op het podium als middel voor transformatie. In de pauze konden mensen uitproberen hoe het voelde om zelf een kalligrafie te schijven. Verder was er in de zaal een soort magisch energieveld voelbaar wat niet anders kon dan te maken had met de 23 kalligrafieën die in de ruimte aanwezig waren. Voor sommigen was de persoonlijke meditatie met een van de kalligrafieën een verrassende ervaring. Tao Kalligrafie  wordt niet voor niets wereldwijd gebruikt om diepgaande transformatie te bereiken.

Qi kanaal

Na de pauze nam Hetty Tsang ons mee in de mantra voor het belangrijkste energiekanaal in ons lichaam dat ook voor healing en transformatie wordt gebruikt. Zo simpel te leren deze mantra, maar wat een heerlijk gevoel gaf dat in het hoofd en lichaam. De mantra was Hei Heng Hong Ah Xi Yi Weng You. Je vindt hem ook als animatieoefening in meerdere recente boekjes van Dr. en Master Zhi Gang Sha, waaronder in het Tao Bei boekje voor healing van je rug.

Tao Lichttransmissie

En toen was het dan zo ver, het moment waar velen naar hadden uitgekeken. Iedere deelnemer kreeg een Tao Lichttransmissie. Deze spirituele lichtbal overdracht is blijvend en brengt de grote helende en transformerende kracht van Tao Liefde en Tao Licht ofwel van Tao frequentie, die vrijkomt als je de lichtbal activeert en er mee mediteert. Iedere deelnemer koos zelf voor welke aandoening of uitdaging de lichtbal overgedragen zou worden. De zes leraren gingen van persoon naar persoon totdat ieder de transmissie had ontvangen. Iedereen had hiermee een grote transformatiekracht in handen gekregen waar ze zelf thuis mee konden werken.

Klankconcert

En toen was het tijd voor het klankconcert. De deelnemers gingen naar keuze liggen of zitten om zich over te geven aan het heerlijke klankenspel van Irene Pool. Het was voor velen een intense dag geweest en dit concert bood ieder de mogelijkheid om alle ervaringen te integreren in een diepe ontspanning.
Na het klankconcert klonken weer de klanken op van de zes leraren die de dag afsloten zoals hij begonnen was: met hun Tao Song. In een kring staande om nog diep in ontspanning zijnde deelnemers heen, smolten hun klanken samen tot een hemels koor met de belofte van liefde en eenheid. De perfecte afsluiting van een prachtige dag.

Nawoord

De leraren van de ‘Liefde voor jezelf’ dag zijn opgeleid als Tao Chang Master Teacher Practitioners. Dennis Chan, Hetty Tsang, Harriet Bleijendaal, Karin Aartman, Irene Pool en Rechelle Tai doen sessies met Tao Kalligrafieën en kunnen je op krachtige wijze ondersteunen in je gezondheid, vitaliteit en ontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor:

  • Individuele sessies
  • Tao Lichtbal overdrachten voor jezelf, dierbaren en huisdieren
  • Tao transformatie interventies (blessings)
  • Informatie en advies via spirituele reading
  • Tao Kalligrafie oefensessies
  • Tao Kalligrafie leren schrijven (alleen bij Dennis en Hetty)
  • Workshops en training
  • En meer

Je kunt contact met hen opnemen via de gegevens op de landkaart op het Meditatie & Inspiratie Platform. Verder vind je hun activiteiten in de community agenda.

Ook vind je daar een groeiend overzicht van andere Tao Practitioners in Nederland en België.

Master Teachers en Tao Practitioners geven geen medische zorg, maar bieden complementaire Tao transformatie mogelijkheden. Dit is een aanvulling op de bestaande medische zorg en hulpverlening, geen vervanging. Je kunt Tao meditatie en transformatie combineren met andere methodieken, oefeningen en meditaties die je al doet.

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!