Mediteren voor de wereld

Tao meditatie doe je niet alleen voor jezelf. In het Tao onderricht wordt een mens gezien als een klein universum en alles buiten ons als het grote universum. Hierbij wordt gesteld:

Alles wat in het kleine universum plaatsvindt vindt ook in het grote universum plaats en omgekeerd.

Dit impliceert dat wanneer je je eigen bewustzijn en welzijn bevordert, dit bijdraagt aan het bewustzijn en welzijn in de wereld. Denk ook maar eens aan de volgende uitspraken:

Zo binnen, zo buiten.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Positieve effecten meditatie 

Er wordt de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan naar de positieve effecten van meditatie op een individu én de positieve effecten van groepsmeditatie op de omgeving (waaronder daling van criminaliteit en meer). Vele publicaties hierover zijn op internet te vinden.

Deze inzichten vertellen je dat Tao meditatie beoefenen ook de wereld helpt.

Een bijzonder middel dat hierbij gebruikt kan worden is het Liefde Vrede en Harmonie lied.

Liefde

Liefde is in staat om blokkades op te lossen en allerlei aspecten van het leven positief te veranderen. Hierbij kunt je denken aan je gezondheid, maar bijvoorbeeld ook aan je relaties en je werk.

Vrede

Vergeving brengt innerlijke vrede en innerlijke vreugde. Vergeving wordt onder andere steeds meer erkend als een belangrijke sleutel in een herstelproces na ziekte.

Harmonie

Harmonie is de sleutel voor succes.
Samenwerken vanuit respect voor verschillen en ruimte voor ieders kwaliteiten geeft een enorme impuls aan een krachtig resultaat.

Het Liefde Vrede en Harmonie lied

Een bijzonder middel dat hierbij gebruikt kan worden is het Liefde Vrede en Harmonie lied.

‘Liefde vrede en harmonie’ bestaat ook als lied, dat wereldwijd wordt gezongen in vele talen. Het lied is een krachtige Tao mantra en creëert een Tao veld. Hoe meer mensen het zingen, hoe meer de positieve informatie ervan wordt verspreid.

Het lied is in 2005 door Dr. en Master Zhi Gang Sha ontvangen, toen hij zich verbond met wat hij de Divine noemt. Elke zin van het lied heeft een speciale betekenis en draagt bij aan een hoog niveau trillingsveld, met een positieve invloed op jezelf én op de wereld om je heen.

Ik hou van mijn hart en ziel

Liefde lost alle blokkades op. Het herhalen of zingen van deze zin is een krachtige vorm van zelfheling, in je hoofd, in je lichaam, in je leven.

Ik hou van de hele mensheid

Volgens het Tao onderricht is het doel van het leven dienstbaar zijn. Liefde geven aan alles en iedereen is een grote dienst. Deze dienst kan een enorme boost geven aan jouw eigen herstel en ontwikkeling. Tegelijkertijd helpt het anderen om hun welzijn te verbeteren.

Breng harten en zielen samen

Dit is een spirituele oproep. Als we ons bewustzijn verhogen en afstemmen op de bron (Tao), dan kunnen we ons herinneren dat in alles en iedereen dezelfde kern (Tao) aanwezig is, dat we één familie zijn en dat we in eenheid kunnen en willen samenleven.

Liefde vrede en harmonie (2x)

Liefde vrede en harmonie is het uiteindelijke doel voor iedereen en voor al wat bestaat.

logo-love-peace-harmony

Love Peace Harmony

Wereldwijd komen er elke dag mensen (online) bijeen om dit lied samen te zingen, zo ook in Nederland.

Dr. en Master Zhi Gang Sha heeft zelfs een wereldwijde beweging opgericht, die zich, naast humanitaire hulp, inzet om het Liefde Vrede Harmonie lied te verspreiden. Hierbij is het doel dat in het jaar 2030 1,5 miljard mensen dit lied zullen zingen. (Lees meer op www.LovePeaceHarmony.org)

Tijdens de Tao meditaties op dit platform wordt dit lied regelmatig gebruikt als klankkracht (lees meer over klankkracht bij de zes krachttechnieken). Bij bijeenkomsten met het thema Liefde Vrede Harmonie worden ook vaak gelijknamige Tao kalligrafieën gebruikt om het effect van de meditatie te vergroten.

Hier vind je de oorspronkelijke versie van het lied.

Start je dag met Liefde, Vrede en Harmonie

Elke dag van 8.00 tot 9.00 uur verbinden mensen zich om samen het lied van Liefde, Vrede en Harmonie te zingen. De gezamenlijke intentie is om via groepsmeditatie bij te dragen aan een betere wereld. Het wordt geleid door Tao Practitioners uit Nederland en Duitsland. Iedereen is van harte welkom om mee te doen via deze Zoomlink.

Aankomende bijeenkomsten

Op dit platform kun je diverse meditatie- en oefensessies bijwonen. Zo kun je zelf de mogelijkheden van Tao meditatie verkennen en ervaren welke vorm het beste bij jou past. Elke zondagochtend is er de Meditatie en Inspiratie Bijeenkomst. Daarnaast kun je kiezen uit een groeiend aantal weeksessies, geleid door verschillende Tao practitioners.

Tao-Meditatie-Inspiratie-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Meditatie & Inspiratie bijeenkomst

Laat je iedere week verrassen met een ander thema en een andere meditatievorm. Helend, inspirerend en leerzaam.

Dagelijks-leven-tao
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Love Peace Harmony in het dagelijks leven

Stap in de Tao frequentie en vibratie en verlicht je dagelijks leven met de kracht van Love Peace Harmony.

tao-meditatie
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Qi Gong Meditatie

Doe mee en leer praktische oefeningen die de meridianen openen en activeren om de energie doorstroming in het lichaam te bevorderen. Een krachtige manier om snel lekkerder in je vel

LPH-meditatie-woensdag
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Love Peace Harmony Meditatie

Geleide Tao Meditatie met de 5 Elementen. Aandacht en liefde voor je lijf en leden. Het versterken van je vitale organen. Opladen van top tot teen in een hoogfrequent lichtveld.

Versterk-gronding-en-basisenergie
Online bijeenkomst
Online ZOOM

Versterk je gronding en basisenergie

Ben jij ook druk in je hoofd en zou je meer energie willen hebben, met beide benen stevig op de grond? Heb je pijn in je onderrug, spanning in je

tao-wijsheid-en-vitaliteit-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Wijsheid en Vitaliteit

Iedere week krijg je een stukje Tao wijsheid aangereikt met daarbij een verdiepende en versterkende meditatie oefening.

Tao-Meditatie-Inspiratie-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Meditatie & Inspiratie bijeenkomst

Laat je iedere week verrassen met een ander thema en een andere meditatievorm. Helend, inspirerend en leerzaam.

Vragen?

Heb je vragen of wensen? Dan staat onze klantenservice graag voor je klaar.

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!