Event Impressie Wellness Celebration Dag 1

dec 4, 2023 | Nieuws

Liefde voor de Aarde

Op 21 oktober 2023 kwamen 75 mensen bijeen in het Eemklooster in Amersfoort. Begaan met de huidige uitdagingen in de wereld, kwamen zij samen om een positief energieveld te creëren door middel van meditatie, kalligrafie en mantra’s.

Het belang en de kracht om bij te dragen aan liefde, vrede en harmonie in de wereld kwam ook naar voren in de woorden van Dr. en Master Zhi Gang Sha:

Ik heb de kracht mezelf te helen.
Jij hebt de kracht jezelf te helen.
Samen hebben we de kracht om de wereld te helen!

De sfeer was geweldig. Het ontmoeten van nieuwe en bekende mensen was hartverwarmend. Voor sommige mensen was dit de eerste keer na de Covid lockdown om elkaar live te ontmoeten. In de zaal met een kopje koffie of thee en ook in de prachtige kloostertuinen vonden mooie gesprekken plaats.

Sfeerimpressie

Bewustzijn

En dan het programma. Via woorden, video’s, gedichten, muziek en zang werd ons bewustzijn over de grote uitdagingen die er vandaag de dag overal op aarde zijn verder geopend. De video Prayer of the Mothers en het lied Het Water Roept van Carla van de Veldt waren daarbij echt kippenvel momenten.

De latere optredens van Carla van de Veldt (initiatiefneemster van 1000 vrouwen zingen voor de Vrede), Wendy de Jong, Lucia Goorhuis & Frank Boonstra en het bevlogen pianospel van Renée Henkemans waren hartverwarmend en prachtig.

Iedere deelnemer kreeg deze dag het boekje Love Peace Harmony Rainbow Light Ball mee. Hier werd uit voorgelezen om de kracht en focus van deze dag vanuit spiritueel bewustzijn te begrijpen. Daarin staat onder andere:

Heel en transformeer eerst de ziel,
dan zal heelheid en transformatie van elke aspect van het leven volgen.

&

Liefde lost alle blokkades op.

 Vergeving brengt innerlijke vrede en innerlijke vrede.

 Compassie versterkt energie, uithoudingsvermogen, vitaliteit en immuniteit.

Licht heelt, verjongt, geeft preventie en transformeert elk aspect van het leven.

ontmoeting-kloostertuin

Love Peace Harmony in actie

Naast alle mondiale uitdagingen zijn er ook steeds meer krachtige en inspirerende voorbeelden van humanitaire hulp en onbaatzuchtige projecten. Aan bod kwam onder andere het bouwen van waterputten in Congo, een initiatief van de wereldwijde Love Peace Harmony foundation. Verder vertelde Ioline Jessurun over haar scholenproject in Suriname en ging Irene Pool in op haar inzet voor onder andere een asielzoekerscentrum en een gezondheidszorginstelling in Nederland.

love-peace-harmony

Love Peace Harmony Kalligrafieën

Vervolgens verspreidde iedereen zich door de zaal om persoonlijk contact te maken met een van de 45 Kalligrafieën die daar opgesteld waren. Het was binnenkomst al voelbaar dat deze kalligrafieën een aangenaam gevoel gaven, maar een persoonlijke verbinding met een van de boodschappen van Liefde, Vrede of Harmonie, bracht bij meerdere deelnemers diepe ontroering en tranen teweeg. Hierbij werden de deelnemers zorgvuldig begeleid door de vele Love Peace Harmony vertegenwoordigers die de kalligrafieën hadden meegebracht.

kalligrafieen

Love Peace Harmony Meditatie & Lied

Met onze harten wijd geopend begonnen we aan de groepsmeditatie, prachtig geleid door Karin Aartman met een Love Peace Harmony Rainbow Light Ball meditatie, welke vloeiend overging in de mantra en het lied Liefde, Vrede en Harmonie, geleid door Harriet Bleijendaal.

De dag werd afgesloten met dank aan Marjon Limpens en Hilda van Veen voor de event coördinatie en aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk gemaakt hebben.

Geïnspireerd en gemotiveerd gingen de deelnemers weer naar huis. Na een dag die smaakt naar meer, maar met de intentie om zelf te doen voor de wereld wat mogelijk is. Mediteren met een intentie van liefde, vrede en harmonie kan immers iedereen! Wil dit samen doen? Dan ben je van harte welkom bij de wekelijkse zondagochtend meditatie uitzending.

Meer lezen over Liefde, Vrede en Harmonie en mediteren voor de wereld? Klik hier.

Ter overweging

Ik hou van mijn hart en ziel.

Ik hou van de hele mensheid.

Breng harten en zielen samen.

Liefde, vrede en harmonie.

Liefde, vrede en harmonie.

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!