Yoga en spiritualiteit?!

okt 18, 2023 | Inspiratie

Is yoga zweverig?

Aarden, aarden, aarden; zei mijn yogaleraar altijd. ‘Zweven doen we allemaal vanzelf al”! “Al onze aandacht en energie zit in ons hoofd. Wat dat betreft zijn we net trappelende luchtballonnen die nauwelijks nog verbinding hebben met de aarde”.

Een duidelijke boodschap die nog altijd in mij resoneert als ik mijn yogalessen voorbereid.
Niks niet zweven dus, maar juist aarden, gronden, het contact en de verbinding met de aarde voelen. De aarde onder je voeten èn ook je eigen fysieke lichaam. Jouw eigen aardse deel.

En spiritualiteit dan…? “Mij te zweverig hoor, daar  ben ik te nuchter voor…is een opmerking die ik vaker hoor.

Spiritualiteit zien we vaak nog als iets buiten ons. Maar spirit kun je ook omschrijven als ‘ziel’, als onze blauwdruk, onze verbinding met de Bron. Onze kern wie we in wezen zijn. Spiritualiteit is dan ontdekken wie je in wezen al bent. Groeien, openen, verbinden met je ziel, met dat wat je drijft en stuurt.
Dan is spirit, je ziel, een grote opslagplaats van informatie.
Niets zweverigs toch? Gewoon je eigen ‘harde schijf’ met alle informatie van èn over jou!

Hoe kom je bij die informatie, hoe kom jij bij jouw ziel?

Door stil te worden.
De ziel schreeuwt meestal niet. Fluistert eerder zachtjes…
En ook door yoga!

Yoga is verbinding maken. Verbinding maken met alle lagen in je.
Yoga is met aandacht, houdingen en bewegingen maken met je fysieke lichaam. Daarbij is de beweging  van de adem leidend en verbindend. Door de yoga-bewegingen en houdingen te maken in combinatie met de beweging van je adem, gaat de energie in je stromen. Zo komt je geest, je denken tot rust. Krijgt je gevoel de ruimte om te laten voelen wat er in je is; kracht, ruimte, stilte, ontspanning…
Dit verbind je met je diepere zijn, met je ziel.

Voor mij is dit SoulLight Yoga. Yoga die verbinding maakt met alle lagen in je. Met het Licht, met de Bron, met Tao in jou.
Om deze verbinding te versterken en te ondersteunen hangen er in mijn yogaruimte Tao-Kalligrafieën. Dit zijn speciale kalligrafieën, die geschreven zijn met  één doorgaande penseelstreek. Ze bevatten een krachtige, positieve boodschap, zoals Grootste Liefde of Grootste Licht. Door tijdens het schrijven te verbinden met het lichtveld van de Bron, wordt een transmissie van Bronlicht in de Tao-Kalligrafie gebracht.
Iedere yogales nodig ik het frequentieveld van deze Tao-Kalligrafieën uit om met hun positieve boodschappen het trillingsveld te verhogen.

Wil je dit een keer ervaren?

Yoga in verbinding met je lichaam, energie, geest, gevoel(hart) en ziel? In het trillingsveld van de positieve boodschappen  van Tao-Kalligrafieën?
Ik nodig je graag uit om mee te doen met een les SoulLight Yoga.
https://www.gerdaferbeek.nl/yoga/

Gerda Anna Ferbeek

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!