Tao Meditatie

In Tao Meditatie worden Oosterse en Westerse technieken en wetenschappelijke en spirituele inzichten samengebracht. Tao meditatie is eenvoudig te leren, maar tegelijkertijd zal de diepgang van het onderliggende Tao onderricht de meest ervaren meditatie beoefenaar kunnen verrassen en verrijken.

Zes Tao krachttechnieken

Bij Tao meditatie worden altijd een of meer krachttechnieken gebruikt. Voor het beste resultaat voor je welzijn, maar ook voor je persoonlijke en spirituele groei, gebruik je ze allemaal samen.

1

Lichaamskracht

Waar je je handen legt, daar ontvang je de positieve effecten voor je gezondheid en welzijn.

Lichaamskracht is het toepassen van lichaams- en handposities om de stroming van energie in het lichaam te bevorderen.

Een voorbeeld van lichaamskracht is de yin yang handpositie. Dat doe je als volgt: Pak je linkerduim stevig vast met de vingers van je rechterhand. Doe dit met zo’n 80% van je kracht, zonder je lichaam aan te spannen. Laat de vingers van je linkerhand ontspannen rusten op je rechterhand. Leg deze yin yang handpositie op je onderbuik, net iets onder je navel.

Deze handpositie helpt je onder andere om de yin en yang energie in je lichaam in balans te brengen. Ook versterkt het je energie en vitaliteit en word je dus minder moe.

2

Zielskracht / Informatiekracht

Maak contact: Zeg hallo.

Onze levenskern wordt in de spiritualiteit onze ziel genoemd. In de Kwantum wetenschap wordt gesproken over informatie. De Tao wetenschap legt uit dat ziel en informatie in feite hetzelfde is. En dat ‘de ziel de baas is’ ofwel dat de in jou opgeslagen informatie richting geeft aan je leven.

Bij zielskracht maak je bewust een verbinding met de creërende kracht van de zielen/informatie van je lichaamssystemen, organen en cellen. Dat doe je ook met de zielen/informatie buiten je, zoals de zon, de maan, de hemel, de aarde, de kosmos en spirituele vaders en moeders, om jouw gezondheid en welzijn in ieder aspect van je leven te bevorderen.

De meest eenvoudige formule die je hiervoor kunt gebruiken is:
Lieve …… (bijv. mijn hart en de kosmos),
Ik hou van je,
Jij hebt de kracht om jezelf te helen. Doe je best! (je hart)

Geef mij alsjeblieft de kracht om mijn hart te helen. Dankjewel! (de kosmos)
Ik ben zo blij en dankbaar.

3

Mindkracht

Waar je je aandacht op richt, met creatieve visualisatie, ontvang je de positieve effecten voor je gezondheid en welzijn.

Verschillende meditatietechnieken gebruiken verschillende manieren om te visualiseren. Bij Tao meditatie visualiseer je het onderwerp van je meditatie (bijvoorbeeld licht, liefde, de zon, de maan, een spirituele vader of moeder) altijd ín je lichaam voor het beste resultaat.

4

Klankkracht

Wat je zegt/zingt/chant, dat word je.

Klanken en mantra’s worden door de geschiedenis heen gebruikt als middel voor gezondheid, welzijn en voor persoonlijke en spirituele groei. Een mantra  bestaat uit een positief woord of een positieve zin die steeds wordt herhaald. Dit kan hardop of in stilte gedaan worden en elke vorm heeft daarbij zijn eigen werking en kracht. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van klanken die bepaalde delen van het lichaam in trilling brengen en helpen helen. Bij Tao meditatie worden de meest krachtige mantra’s gebruikt in de vorm van Tao mantra’s.

5

Ademkracht

Adem is leven. Geef je adem de ruimte. Bij Tao meditatie wordt meestal een natuurlijke buikademhaling gebruikt, soms gecombineerd met een visualisatie. Het buikgebied is ook een belangrijk gebied voor onze diepere wijsheid en kracht.

6

Geschreven kracht / Tao Kalligrafiekracht

Dat wat je volgt, dat word je.

Geschreven woorden hebben net als gesproken woorden een kracht (informatie), die de ontvanger beïnvloedt. Denk maar eens aan wat er met je gebeurt als je bijvoorbeeld een onaardige e-mail leest.

Net als een mantra kun je geschreven woorden steeds herhalen voor een bepaald doel. Dat gebeurde vroeger op school in negatieve zin met strafregels schrijven. Maar je kunt het ook in positieve zin gebruiken, bijvoorbeeld door een positieve affirmatie steeds opnieuw op te schrijven of te lezen.

Tao kalligrafie is een kunstvorm, waarbij een positief woord of een positieve zin wordt geschreven in een wel hele speciale kunstvorm, in Eenheidsschrift (Yi Bi Zi). Door met zo’n kalligrafie te mediteren en vooral door de lijnen met je hand te volgen, neem je deze positieve informatie in je op. Net als bij een mantra, maar dan nog krachtiger. Tao kalligrafieën worden gemaakt door Dr. en Master Sha of door hem opgeleide kalligrafie leraren. Hierbij wordt bewust contact gemaakt met de zielskracht, waardoor de kalligrafie gaat fungeren als een middel om je Tao meditatie naar een hoger niveau te brengen. Dit is niet volledig in woorden uit te leggen, maar is iets om zelf te gaan ervaren in een van onze groepsmeditaties.

Proberen?

Ga er lekker voor zitten en luister naar een van de geleide Tao meditaties. Kies die waar jij nu behoefte aan hebt.

Tao-Calligraphy-Healing Field

Tao veld

Volgens de Tao wetenschap bestaan wij uit een ziel, hart, mind, energie en materie. Deze onderdelen vormen een goed op elkaar afgestemd informatiesysteem waar vanuit we ons leven (bewust of onbewust) vormgeven.

In de Kwantum wetenschap zien we, wanneer we onszelf onder een microscoop leggen, dat we eigenlijk alleen bestaan uit trilling ofwel trillingsgolven. Deze trillingsgolven vormen samen een veld. Zo heeft jouw hart en lever een veld en ook je gehele lichaam heeft een veld. En in dit veld is jouw informatie aanwezig. Dat ben jij.

Ieder mens heeft zijn eigen veld, gevuld met diens unieke informatie en ieder mens voelt daarom ook anders aan. Wanneer je je verbindt met een positief veld (in de bergen, aan zee of bij een liefdevol mens), dan heeft dat een positief effect op jouw veld en voel je je blijer en sterker. Wanneer je je verbindt met een negatief veld (je bekijkt een gewelddadige film of je luistert naar iemand die klaagt), dan kan het onprettige effect hiervan vaak nog lange tijd in je gedachten, gevoelens en energie bij je blijven.

Het veld in de wereld van tegenwoordig is vaak niet het meest positieve veld. Dat kan ons naar beneden trekken. Daarom is het voor herstel of behoud van ons welzijn belangrijk dat we ons verbinden en opladen met een positief veld.

In Tao meditatie wordt dit positieve veld bewust tot stand gebracht. Onder andere via de Tao krachttechnieken en door de kracht van het groepsveld, waarbij Tao kalligrafie een unieke en nieuwe vorm is om het Tao veld naar voren te brengen. Samengevat creëren we met Tao meditatie een Tao veld, bedoeld om jouw trillingsveld en informatieblauwdruk te optimaliseren, voor jouw gezondheid, welzijn en persoonlijke en spirituele ontwikkeling. En hoe meer we dit als groep doen, hoe meer dat ook weer een positieve invloed heeft op het veld in de wereld.

Aankomende bijeenkomsten

Op dit platform kun je diverse meditatie- en oefensessies bijwonen. Zo kun je zelf de mogelijkheden van Tao meditatie verkennen en ervaren welke vorm het beste bij jou past. Elke zondagochtend is er de Meditatie en Inspiratie Bijeenkomst. Daarnaast kun je kiezen uit een groeiend aantal weeksessies, geleid door verschillende Tao practitioners.

Tao-Meditatie-Inspiratie-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Meditatie & Inspiratie bijeenkomst

Laat je iedere week verrassen met een ander thema en een andere meditatievorm. Helend, inspirerend en leerzaam.

Dagelijks-leven-tao
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Love Peace Harmony in het dagelijks leven

Stap in de Tao frequentie en vibratie en verlicht je dagelijks leven met de kracht van Love Peace Harmony.

tao-meditatie
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Qi Gong Meditatie

Doe mee en leer praktische oefeningen die de meridianen openen en activeren om de energie doorstroming in het lichaam te bevorderen. Een krachtige manier om snel lekkerder in je vel

LPH-meditatie-woensdag
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Love Peace Harmony Meditatie

Geleide Tao Meditatie met de 5 Elementen. Aandacht en liefde voor je lijf en leden. Het versterken van je vitale organen. Opladen van top tot teen in een hoogfrequent lichtveld.

Versterk-gronding-en-basisenergie
Online bijeenkomst
Online ZOOM

Versterk je gronding en basisenergie

Ben jij ook druk in je hoofd en zou je meer energie willen hebben, met beide benen stevig op de grond? Heb je pijn in je onderrug, spanning in je

tao-wijsheid-en-vitaliteit-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Wijsheid en Vitaliteit

Iedere week krijg je een stukje Tao wijsheid aangereikt met daarbij een verdiepende en versterkende meditatie oefening.

Tao-Meditatie-Inspiratie-bijeenkomst
Online bijeenkomst
Online, ZOOM

Tao Meditatie & Inspiratie bijeenkomst

Laat je iedere week verrassen met een ander thema en een andere meditatievorm. Helend, inspirerend en leerzaam.

Vragen?

Heb je vragen of wensen? Dan staat onze klantenservice graag voor je klaar.

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!