Hoe breng je de kracht van spiritualiteit in je business?

mrt 2, 2023 | Inspiratie

Wat betekent TAO-in-business voor mij?

Mijn zoektocht naar zingeving en mijn wens om dat op een goede manier in mijn werk in te passen zijn bijna tegelijk begonnen.

Ik ben eigenaar van een bedrijf waarbinnen wij leegstaande monumentale gebouwen kopen en daarna herbestemmen naar een nieuwe functie. Er gaat erg veel geld in ons bedrijf om en helaas is de wereld van het geld, vastgoedbeleggingen en projectontwikkeling waar ik nu al 30 jaar in vertoef, niet echt spiritueel…

Precies dat gaf mij een leeg en onbevredigd gevoel…

Zielloos of bezield werk

Hoe kan het eigenlijk dat het vormgeven van de gebouwde omgeving, het creëren van de plekken waar mensen werken en wonen, zo zielloos gebeurt. Wat voor effect heeft dat op onze maatschappij? En wat zou ik in mijzelf kunnen veranderen waarmee ik tegelijk ook een verandering teweeg kan brengen in een hele bedrijfstak waar ik zelf middenin zit en onderdeel van uitmaak?

Voor mij is het inmiddels duidelijk geworden dat ook gebouwen een eigen identiteit hebben en dat wanneer je een oud gebouw geforceerd of met onjuiste intenties een nieuwe functie geeft, het proces vol problemen verloopt, terwijl als dat integer gebeurt er een enorme flow is van succes en geld.

Via mijn vrouw (Miranda) ben ik in contact gekomen met de oude Taoïstische levenswijsheid die in de boeken en het onderricht van Master Sha opnieuw naar buiten is gebracht.

Het besef hoe alles met elkaar verbonden is, dat inderdaad alles een ziel heeft en hoe belangrijk het zuiver denken, spreken en handelen echt is, heeft mij veel inzicht gegeven in de processen die ik ook in mijn werk dagelijks tegenkom. Ik kan deze theorie iedere dag in praktijk proberen te brengen in een omgeving die voldoende uitdaging biedt. (ik druk me mild uit..)

Project Hermon erfgoed Groep

Tao kalligrafie voor business succes

Met name de Tao kalligrafieën hebben mij heel erg geholpen als ik “vast” liep. Het is voor mij echt een openbaring hoe snel het effect van het tracen (volgen) van een Tao kalligrafie merkbaar is.

Ik heb dan ook altijd een Tao kalligrafie bij me en er hangen ook Tao kalligrafieën op de plekken waar ik werk.

Aan iedereen die twijfelt:

Ik ben een zeer pragmatische man; ik doe alleen dingen die werken. Dit werkt echt. Ik ben dankbaar en voel me gezegend dat ik hiermee in contact ben gekomen.

Machiel van der Plas
CEO / Algemeen directeur
HERMON Erfgoed Group

Nieuws & Inspiratie

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang regelmatig mooie inspiratieberichten in je mailbox.

Dank je voor het inschrijven!